17 de novembre del 2009

Qui és el pirata?

Hui ens ha arribat la notícia de l'alliberament dels pescadors de l'Alakrana. Després de 46 dies de captivitat i de carnassa mediàtica, ara que ja s'ha acabat el drama humà que suposa el segrest d'uns treballadors, ha arribat el moment de debatre realment sobre la qüestió. Qui són realment els pirates? Els països del primer món continuaran saquejant els recursos naturals de les seues colònies? Si els nostres governants i els seus grans mitjans realment estigueren preocupats per la seguretat dels pescadors traurien aquests debats a la llum. Per desgràcia tot indica que la qüestió s'oblidarà (més enllà de les punyalades entre PP i PSOE per motius de gestió) i amb el temps la pobresa a Somàlia continuarà i hi haurà més "pirates" i més pescadors segrestats. Mentrestant, alguns continuen enriquint-se.

Dos documents per al reflexió: Un article de Joaquim Sempere, professor de Teoria Sociològica i Sociologia Mediambiental de la Universitat de Barcelona, publicat a La Fàbrica el 6 de novembre de 2009; i un documental de quatre minuts aparegut recentment a la web de Journeyman Pictures:


2 comentaris:

arnau ha dit...

Ja t'he dit alguna vegada el que pensava.

El problema, que segurament el pirata principal estava ací, i li donava igual, que als seus treballadors els mataren, demà en pot explotar trenta més.

Jo també vull ser pirata somalí!

Toni En Blanc ha dit...

Ai quanta raó, si vertaderament es volguera afrontar el problema, seria fixant-se en eixos aspectes que assenyales...