16 de maig del 2009

Democràcia tocada de mortA estes altures del dia la majoria de vosaltres ja sabreu que el Tribunal Suprem espanyol ha decidit anular la candidatura a les eleccions al Parlament Europeu de “Iniciativa Internacionalista – La Solidaritat entre els Pobles”, una llista formada per persones independentistes i anticapitalistes de diferents pobles de l'Estat espanyol.

Amb aquesta nova il·legalització el govern espanyol fa un salt qualitatiu en l'apartheid polític que ve practicant des de l'aprovació de l'anomenada Llei de Partits. Fins ara la censura i la persecució política s'havia centrat sobretot en Euskal Herria, a partir d'ara el Govern té carta blanca per impedir que qualsevol candidatura independentista i anticapitalista es presente a unes eleccions. Es demostra així el que molts portem defensant durant anys: que la Llei de Partits no és una llei contra el terrorisme, sinó contra una sèrie d'idees polítiques.

No tenen cap argument sòlid per afirmar que Iniciativa Internacionalista forma part del que ells anomenen “entramado ETA-Batasuna”, les acusacions sobre els membres de la llista són surrealistes i si segueixen (que seguiran) amb aquesta teoria conspiratòria de la dinàmica d'expansió del “virus del terrorista”, en déu anys no hi haurà cap persona que no estiga “infectada” per ETA, sempre podran dir que eres “amigo de los amigos de los amigos de los amigos de los terroristas”.

Luis Ocampo, membre de la candidatura, es preguntava aquest matí què passaria si el Govern de Veneçuela il·legalitzara un partit dissident amb possibilitats d'obtenir representació institucional. Què dirien els “nostres” mitjans de comunicació?? Totes i tots sabem la resposta.

Però el que més gràcia em fa són les declaracions a la premsa del Ministre d'Interior, que afirma que “Batasuna y sus marcas satélites [aquests es suposa que som nosaltres!!!] tienen que aprender que en democracia o se está con los votos, o se está con las bombas, y va a ser siempre así”.

A mi com a mínim m'ha quedat clar que el govern de ZP aposta clarament per la continuïtat de la lluita armada i ens anima a la resta de independentistes i anticapitalistes a unir-nos a ETA o a formar els nostres propis comandos... quina altra conclusió es pot extraure de les paraules de Rubalcaba?? L'operació és simple: Primer, No et deixe votar; Després et done dos opcions: votar o posar bombes.

A diferència de l'imbècil de Rubalcaba no sóc partidari de la lluita armada als Països Catalans, però sí que em preocupa seriosament com la democràcia burgesa espanyola està mostrant clarament la seua cara més autoritària i feixista, prohibint-nos fins i tot un dret tant bàsic com és el de votar o ser votats.

Sempre ens quedarà l'esperança que “el Poble”, la gent dels nostres barris, de les nostres ciutats, “la gent normal” que diem a voltes els que estem clavats en els "Moviments Socials”... reaccionen abans de que els toque recitar el famós poema antiautoritari del pastor luterà Martin Niemöller:

Quan els nazis van vindre a buscar els comunistes,
vaig guardar silenci,
perquè jo no era comunista,

Quan van empresonar els socialdemòcrates,
vaig guardar silenci,
perquè jo no era socialdemòcrata,

Quan van vindre a buscar els sindicalistes,
no vaig protestar,
perquè jo no era sindicalista,

Quan van vindre a buscar els jueus,
no vaig protestar,
perquè jo no era jueu,

Quan van vindre a buscar-me,
no hi havia ningú més que poguera protestar.

8 comentaris:

Brey ha dit...

Cada dia està més clar, aquests no fan politica, i cada dia més ens trobem en el mateix sistema de finals del segle XIX. Llàstima que la gent s'ho trague tot, i au.

Anònim ha dit...

Després de, mentre desdejunava, llegir la notícia a El País que ha comprat mon pare, necessitava un article així!

El pitjor de tot, que a nosaltres no ens sorprén, que ja sabem com són, què volen i com anaven a actuar. I la resta de la gent, com sempre, aplaudixen cecs i callats que "no dejen presentarse los terroristas esos!".

Què li anem a fer?
Seguirem com podrem, i avant.

Salut!

el tio pep de l'horta ha dit...

una raó més per a continuar amb la nostra lluita, més ferma i més decidida.

arnau ha dit...

Com bé dius, en els últims dies, l'única persona que podria estar cometent un delicte, és Rubalcaba, ja que està defensant el terrorisme.

Malauradament era d'esperar, si la fórmula els ha funcionat a Euskadi per a guanyar les eleccions, també ho apliquen a Europa.

El més fort de tot, la complicitat internacional, que observa perplexa el "talante" del Govern espanyol, però al mateix temps calla.

Podran il·legalitzar llistes, candidatures, persones, espais, però mai, podran acabar amb les nostres idees, ni la nostra ideologia.

aurora ha dit...

El pitjor de tot és que el Gobierno pareix basar-se en estúpids experiments pseudo-científics per dir que tot és ETA, tal i com explica aquest article de Público...

http://www.publico.es/ciencias/investigacion/225935/chiquito/bacon/tres/pasos

Surrealista?

Anònim ha dit...

"...para matar al hombre de la paz
tuvieron que imaginar que era una tropa,
una armada, una hueste, una brigada,
tuvieron que creer que era otro ejército
pero el hombre de la paz era tan sólo un pueblo..."

Mario Benedetti

Anònim ha dit...

Encara no puc entendre com podem viure en aquest maleït Estat de contradicció, de mentida contínua.
La realitat és que no existeix la realitat.

Muak!

Anònim ha dit...

Els ha costa un poc... la por als tribunals més alts i la imatge de cara a Europa deuen haver jugat un paper prou important... però II-SP anirà a les europees!

Endavant!