7 d’abril del 2009

La crisi


"Els amos del capital estimularan a la classe treballadora perquè compren més i més béns de consum, habitatges i tecnologia, fent-los deure cada vegada més, fins que el seu deute es torne insuportable. La renúncia al pagament del deute durà als bancs a la fallida, pel que hauran de ser nacionalitzats i l'Estat dirigir l'economia."

Karl Marx, en El Capital (1867)

9 comentaris:

Au ha dit...

Gran explicació de la crisi que ja ens vares mencionar l´altre dia. Karl magnífic!

Ann

Brey ha dit...

Si ho va veure fa tant Marx, com pot ser que la gent no ho veja?

Com pot ser que els economistes no veieren la crisi?

Com?¿

Andrés ha dit...

tu sabràs brey, que eres el nostre economista! xD

Benimelieta ha dit...

La resposta: IGNORÀNCIA!

Ningú pot dubtar que aquests peix-grossos han fet bé la seua feina per legitimar el capitalisme. L'única resposta clau per combatre'l la tenen aquests, per tant, una solució viable seria convertir-nos en uns "amants del capital". Així coneixeriem la clau per legitimar el sistema, i alhora, lluitant contra nosaltres mateixa, deslegitimar-lo.

No em prengau per loca... XDDD

Felip ha dit...

Quin visionari el tio!

aurora ha dit...

Jo crec que açò concretament, és una qüestió de lògica. Què van a fer els amos del capital? El realment preocupant és la situació organitzativa de la classe obrera. L'altre dia, a 59 segundos, vam tenir una bona mostra (ben patètica per altra banda) i sols tenia ganes de cridar: Cándido al paredón! T'ho jure, el meu odi cap als sindicats majoritaris creix cada dia.

Alfredo Leopoldo Manfredi Torrecuadrada ha dit...

Pareix que aquesta cita és falsa. El propi Cayo Lara la va citar en un discurs.

http://www.elpais.com/articulo/espana/Marx/dijo/elpepiesp/20090222elpepinac_19/Tes

Andrés ha dit...

tens raó Alfred! gràcies! no te pots fiar d'internet...,però pareix que sí que va escriure:

"En un sistema de producció on tota la trama del procés de reproducció descansa sobre el crèdit, quan aquest cessa sobtadament i només s'admeten els pagaments al comptat, ha de produir-se immediatament una crisi, una demanda violenta de mitjans de pagament. Per això, a primera vista, la crisi apareix com una simple crisi de crèdit i de diners %[...] AL costat d'açò, hi ha una massa immensa d'aquestes lletres que només representen negocis d'especulació, que ara es posen al nu i exploten com bombolles de sabó"
(Volum III, capítol XXX de El Capital)

pareix una cita bíblica xD

Pere ha dit...

Aquesta frase no la va dir mai ni està escrita enlloc, tot i que podria ser seva.